Vind je het een uitdaging om iets nieuws voor je interieur te kiezen of weet je niet zeker welke materialen en kleuren het beste in jouw interieur passen? Heb je een nieuwe woning, of ben je toe gewoon toe aan een nieuw interieur? Ben je een expat en wil je snel je woning ingericht hebben? In onze winkel kun je terecht voor een gratis product- of interieuradvies met één van onze experts. Onder genot van een kopje koffie of thee nemen we de tijd om verschillende meubels te bespreken, en kleuren en materialen te combineren. Wij hebben veel meubels op voorraad en kunnen dus snel leveren.

Onze ontwerpers creëren aan de hand van uw woning een ontwerp dat aan al je wensen voldoet. Neem daarvoor foto’s van je woning mee of een plattegrond van de in te richten ruimte. Zo kunnen onze stylisten je helpen bij de beste keus voor jouw interieur.

Een advies bestaat uit 1 of meerdere contactmomenten bij ons in de winkel of soms ook bij jouw thuis. Deze worden onder andere gepresenteerd met foto’s, plattegrond, stalen en 3d beelden. Een bezoek bij je thuis in Amsterdam kost € 150,- per advies. Deze kosten worden verrekend bij aankoop van meubels bij Wulf Wonen.

Een voorstel per mail behoort ook tot de mogelijkheden.

Ben je geïnteresseerd in een wandkast of linnenkast op maat, stuur ons een mail met uw wensen, afmetingen, jouw vragen, graag met een schets, foto’s of plattegrond. Dan doen wij per mail een voorstel.

Ben je iemand die snel je woning ingericht wil hebben? Wij kunnen veel meubels uit voorraad snel leveren. Ben je bang dat een meubel niet bij u over de trap naar boven gaat? Wij bespreken de situatie of komen inmeten bij u thuis. Zware meubels zoals banken, leveren wij het liefst met een verhuislift. Bezorging, montage, en service zijn bij ons in eigen beheer. Zo ben je gegarandeerd van een nette levering en goede afhandeling.

“Bij ons als familiebedrijf is service ons visitekaartje”

De meeste meubels die wij leveren zijn inclusief montage. Onze eigen bezorgdienst zorgt er altijd voor dat alle gekochte meubels keurig gemonteerd, zonder rommel, in jouw woonkamer komen te staan.

Heb je herkenbare problemen als:

– krassen in je vloer
– stoelen en fauteuils maken lawaai wanneer je ze verschuift
– plakviltjes blijven niet zitten en laten lijmresten achter op de vloer
– bestaande doppen zijn versleten

Actie: als je via onze website bij Floorfriendly een bestelling plaatst krijgt u direct 5% korting door de volgende kortingscode te gebruiken: W1016#74
Met de juiste dop of glijder voorzien van vilt of Teflon, kunt je je stoel zorgeloos gebruiken zonder voortdurend met de vloer rekening te moeten houden. Je voorkomt beschadigingen en stoelen schuiven gemakkelijker zonder lawaai.

Floorfriendly heeft een uitgebreid assortiment van vloervriendelijke doppen, glijders en wielen geschikt voor veel verschillende poten en onderstellen. Op de site http://www.floorfriendly.nl/ is rekening gehouden met het bepalen van de juiste bestelmaat door gebruik te maken van twee speciale linialen die kunnen worden uitgeprint. Floorfriendly levert in bijna alle denkbare maten voor nagenoeg alle modellen.

Hout is een veelzijdig materiaal en heeft een warme uitstraling. Daarom is het een populair materiaal om meubels van te maken. Het juiste onderhoud is van belang, omdat het een natuurlijk materiaal is dat vatbaarder is voor invloeden van buitenaf.

Praktische tip
Plaats je mooie woonaccessoires op je houten meubel? Dan raden wij aan om deze regelmatig te verplaatsen, om verkleuringen in het hout te voorkomen.

Dagelijks onderhoud met vochtige doek
Wij raden het aan om je houten tafel dagelijks af te nemen met een schone en licht vochtige doek, ook als je hout behandeld is. Dit zorgt voor minder vlekken, verkleuringen en hierdoor blijft je tafel er als nieuw uitzien.

De juiste luchtvochtigheid
De verkeerde luchtvochtigheid en temperatuur kunnen de omvang en vorm van je houten meubelen aanpassen, dit noemen ze ook wel ‘werken of de werking van hout’. Daarom raden wij aan om je meubel tussen 15 en 24 graden Celsius te houden en een luchtvochtigheid tussen de 40 en 50% aan te houden.

Vermijd direct zonlicht
Veel houtsoorten zijn gevoelig voor verkleuringen als het veel in contact komt met direct zonlicht. Houd hier rekening mee bij het plaatsen van je tafel.

Beschermlaag
Zorg er altijd voor om onderzetters te gebruiken bij glazen en hete pannen op je houten (bijzet)tafel. Daarnaast is ook hier het aanbrengen van de juiste bescherming van belang. Door het aanbrengen van een beschermingslaag zijn vlekken eenvoudig te verwijderen en vermindert het slijtage en verkleuringen. Een beschermlaag kan bestaan uit olie, wax of kleurloze impregneerolie.

Welke houtsoort kan ik behandelen met olie?
Eikenhout, teakhout, beukenhout en notenhout zijn houtsoorten die je in de olie kan zetten. Het voordeel hiervan is dat de olie in het hout trekt, waardoor het minder snel andere vloeistoffen opneemt. Je houten tafel is hierdoor beter beschermd tegen vlekken en kringen. Het verschil met een laklaag is dat met olie de natuurlijke uitstraling van het hout behoudt, het niet gaat glanzen en de nerf voelbaar blijft. Wij adviseren om 3 keer per jaar het meubel in de olie te zetten en het oppervalk eerst te reinigen en ontvetten met een Woodcleaner 

Vlek in je houten tafel?
Mocht het voorkomen dat er toch een vlek in je houten meubel zit? Dan raden wij een Woodcleaner aan. Dit is een effectieve reiniger op waterbasis speciaal voor houten meubelen. Het reinigt, ontvet en verwijdert vuil en vlekken.

Textiel algemeen Voor een warme en gezellige sfeer wordt er vaak gekozen voor een stoffen bank of stoel. Het nadeel is dat textiel gevoeliger is voor vlekken en geurtjes dan leer. Om je stoffen meubel zo lang mogelijk mooi, fris en schoon te houden, geven we hieronder een paar onderhoudstips:


Stofzuig je bank of stoel regelmatig

Zo verwijder je eenvoudig vuil en stof. Zorg ervoor dat u bij het stofzuigen van zitmeubelen geen scherpe stofzuigeronderdelen gebruikt maar een smal opzetstuk met fluwelen strips voor extra stofopname. Ook raden wij aan, indien mogelijk, om de zuigkracht van de stofzuiger te halveren. Zo voorkom je onnodige beschadigingen en slijtage aan de stof. De richting waarin het weefsel ligt, noemen we ‘de vleug’. Stofzuigt u nooit tegen die ‘vleug’ in, maar borstel de stof eerst met de vleug mee, voordat u aan het eigenlijke zuigen begint.

Reinig vlekken direct
Als er een vlek in je stoffen meubel komt, dan is het belangrijk om deze direct te verwijderen, voordat de vlek in het materiaal trekt. Je verwijderd eenvoudig vlekken uit textiel met: Texile Cleantex 

Vermijd direct zonlicht
Zonlicht kan voor verkleuringen zorgen in de meubels, dit geldt voor stof, hout en leer. Er worden tegenwoordig zeer sterke textielsoorten gemaakt, maar de meeste stoffen blijven toch behoorlijk kwetsbaar. Plaats je bank of stoel daarom niet in direct zonlicht.

Ga pilling tegen
Pilling is het samenklitten van materialen in een meubelstof, hierdoor ontstaan er ‘bolletjes’ op de stof. Dit ga je tegen door je huisdieren niet op de bank te laten, zorgen voor een luchtvochtigheid van 50 tot 60% en door regelmatig een pluisroller te gebruiken.

Wissel de kussens
Gebruik regelmatig alle zitplaatsen of wissel de kussens (indien mogelijk).

Kijk uit voor onherstelbare schade Scherpe voorwerpen kunnen er eenvoudig scheuren veroorzaken. Let u er daarom op wat u in uw zakken heeft en laat kinderen liever niet met zulke scherpe voorwerpen op zitmeubelen spelen. Hou ook huisdieren (nagels!) in de gaten. Zij kunnen de stof onherstelbaar beschadigen. Kijk uit met jeans-kleding. Spijkerstof kan afgeven, is bovendien harder dan de meeste stoffen en er zitten ‘spijkers’ op. Slijtage aan het oppervlak wordt hierdoor versneld en is vaak onherstelbaar.

Bij de aankoop van uw zitmeubilair kunt u kiezen voor het impregneren ervan zodat het beschermt tegen vlekken. Op de vlek-werende van een Top Care behandeling krijgt u een garantie van drie jaar. De behandeling zorgt ervoor dat vloeistoffen en vetten niet in de stof trekken. In tegenstelling tot andere impregnatie is het dit product niet agressief voor de stoffering en blijft de stof zacht en soepel aanvoelen.

U kunt dus kiezen voor een Top Care behandeling of bij sommige leveranciers voor Easy Guard. Met een aanvullende 5 Jaar All Risk weet u zeker dat u goed zit. Uw bank is volledig beschermd met Easy Guard Eco Protect, en mocht er ooit iets gebeuren met uw bank, van welke aard dan ook, dan kunt u er rekenen op dat Easy Furniture Support het voor u oplost.

Leder algemeen Leder is een prachtig natuurproduct en om hier zo lang mogelijk van te kunnen genieten is leder onderhoud van belang. Er zijn verschillende leersoorten en daarom ook verschillende onderhoudsproducten. Voor het verwijderen van vlekken in leer raden we een natuurlijke Leathercleaner aan. Dit is een milde en veilige lederreiniger voor alle ledersoorten.

Praktische tip: bij het aanbrengen van de onderhoudsproducten adviseren wij aan om niet te hard te wrijven op het leder, zo voorkom je beschadigingen.

Leder-onderhoudsproducten

Hoe kies je het juiste leder onderhoud product? Hieronder hebben we alle veelvoorkomende leersoorten op een rijtje gezet met een bijpassend onderhoudspakket.

  • Open leer onderhouden
    Dit type behoudt de prachtige natuurlijke uitstraling en oneffenheden, maar het is daardoor wel zeer gevoelig voor vlekken. Het aanbrengen van een goede beschermlaag is daarom belangrijk. Wij raden voor onderhoud van dit type leder de Leather Care kit aan.
  • Gelakt leer onderhouden
    Hierbij is het leder voorzien van een dekkende en geprimeerde finish laag, hierdoor zijn de natuurlijke oneffenheden nauwelijks zichtbaar. Vlekken op deze leersoort veeg je gemakkelijk weg met een vochtige doek. Toch blijft het belangrijk om het leder wel regelmatig te reinigen en voeden om uitdroging te voorkomen. Om het leder in topconditie te houden kun je het beste Leather Care kit gebruiken.
  • Geschuurd leer onderhoud
    Bij dit type is de toplaag geschuurd, waardoor het een fluwelen uitstraling krijgt, zoals suède. Hierdoor is het materiaal wel kwetsbaarder voor vlekken. Een goede beschermlaag en reinigingsproduct is daarom onmisbaar. laat u informeren door een van onze medewerkers.
Twijfel je over welke leersoort je hebt?

Dat kun je eenvoudig testen. Maak je duim nat in een glas water en druk deze op een onopvallende plaats op het leer. Trekt het water in het leer en laat het een donkere plek achter? Dan is het leer met een opennerf structuur. Wordt het water licht opgenomen? Dan heb je te maken met leer dat is bewerkt met olie of wax. Wordt het water helemaal niet opgenomen? Dan is het een afgelakte ledersoort.

Deze website maakt gebruik van (geanonimiseerde) analytische en functionele cookies.

Meer info